keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Paja juttuihin hieman viivästymisiä

Otsikon mukaan paja juttuihini tulee olemaan hieman viivästymisiä - toki uusia päivityksiä tulee tämän kuukauden aikana.

Yksi juttu oli se Ukku-Tonttu tuunailussani... se toinen blogini... kun olen ostamassa uuden auton...
Mikäli olen hengissä tämän kevään aikana, se taitaa olla meidän seuraava auto.

31.03.2016 olen "nakusillani [eli alasti]" Mikkelin sairaalan leikkauspöydällä...

Se on ollut odotettavissa kohta tämän vuoden verran... siksi ei mikään ole oikein vidoitteni ja töitteni kautta toiminut  - veto poissa.... ja mikä on ollut ... No Good....
.... ja kun videoita olen ajatellut  niin monesti olen kohdannut tietoisuuden kuolemasta(ni) - entä sitten tuon jälkeen vaimoni tulevaisuus - ja vaikka mitä, heräämiseni yöllä pelkoon ja miltei pakokauhuun - pelkoon jota en ole itse asiassa koskaan elämäni aikana kokenut... pelko joka tuottaa kipua...

Puhutaan vertaistuesta?
Minulla ei sitä ole sen kummemmin - paitsi muutama henkilö joille kerroin mitä on tapahtunut - ja se pieninkin jo auttoi - ja paljon - ulkopuolella läheiseni, jopa Yhdysvalloista.

Tämä voisi olla julkaistu blogissa Ukko-Tonttu - mutta teen sen nyt sen teen tässä blogissani.
Mutta mitä kirjoitan?
Sitä mietin tänään miten kerron sen kaiken mitä koen nyt teille "kaikille".... ?

Se osoittautui lopulta sellaiseksi, hyvin yksinkertaiseksi siten että sen minkä kerroin läheisilleni voin myös julkaista teille kaikille...
Ja samalla saada, tarjota vertaistukea....selviytyä tai miksi kuolla yksin?

Ja se kirjoitus jonka kirjoitin on alla; kirjoitus virheillä... Ja tuo Arja on vaimoni....
Minulla oli niin monta tahoa minne "soittaa" ... sitten vain soitin ja kerroin että näin on ja lukekaa meilistäni.....
______________________________________________________________________

Tänään oli sitten se tapaaminen kirurgin kanssa - ja kuten taas niin Arja oli se joka oli todella hermostunut… pahemman kerran… ja sen näki hänestä myös fyysisesti.

Ihmisellä on kaksi keuhkoa, kuten tiedetään. 
Mutta kuka tietää, en ainakaan minä, että toisessa on kaksi lohkoa (sydän puoli) ja oikealla olevassa kolme lohkoa. Kansanomaisesti sanottuna ne ovat kuten kuoritun appelsiinin sisällä olevat viipaleet, kukin omassa ”suoja kuoressaan” erillään toisistaan ”pusseista”, tai siis lohkoista, kuten appelsiinin palat.

Minulla on yhdessä niistä kolmessa tuo outo, tunnistamaton lisuke - en muista miksi kirurgi sitä kutsui. Hän ei voi siitä sanoa mitään muuta kuin että on outo. Ei tiedä sanoa onko se syöpä tai sitten että se ei sitä ole.

Ellei se ole syöpä niin kyseessä voi olla - muistaakseni jokin "kalvon kuivuminen (?)", eli se on kova itsenäinen juttu (kuori) joka voi vaikka jäädä sinne missä se on.
Se ei näytä eikä vaikuta siltä että se olisi syöpä, mutta ei sulje myöskään pois sitä mahdollisuutta.

Mutta se tutkitaan leikkaamalla; sillä muuta vaihtoehtoa ei ole. Sitä keuhkon osaa ei voida läpäistä ulkoa päin piikillä ja ottaa näytepalaa. Sen on myös liian sivussa jostain hengitys putkesta / suonesta jotta se voitaisiin tähystää ja ottaa näytepala.

Sädehoito ei ole optio, ei edes teoriassa koska sitä keuhkossa olevaa ”poikkeamaa" ei voida määritellä, sitä mikä / mitä se on. Se vain tiedetään että se on ns. ”kova”, itsenäinen juttu kuten - minun vertaus - ”pähkinä". Siitä ei lähde ulos ”rihmoja”, säteitä joka on kirurgin mukaan todella hyvä (ja samalla outo) asia.

Joten se ”leikataan” esille, otetaan näytepala ja paikalla oleva patologi tutkii sen. Mikä se on se outo juttu joka ei ole syöpä kaikki suljetaan ja meikäläinen lähdetään kotiin - muutaman päivän kuluttua.
Mikäli kyseessä on syöpä niin silloin se keuhkon osa vain poistetaan eikä säde hoitoon ole aihetta, etenkin kun siitä ei ole levinnyt mitään ympäristöön. 
Yksinkertainen juttu, paitsi potilaalle. 5-7 päivää osastolla jossa on korkeintaan 256 kb ”nettiyhteys”… 
Lohdutuksena on että jokaisessa huoneessa on televisio :( 
Täytyy aloittaa lukeminen uudelleen. Onneksi minulla ON kirjoja - myös pari lukematta….

Ja että 1 sadasta voi saada komplikaatioita….. toivottavasti minä en ”TAAS” lukeudu siihen joukkoon joka saa niitä ”maanantai kappaleita”.

- - - >

Huomenna siirtyy sitten tupakit historiaan. 
Ei sen puoleen; sitä on tässä harjoiteltu, vähennetty jo kolmannekseen, jopa alle sen - vaikka yöunet on mennyt synnyttäen pelko tiloja / kokemuksia ja sanoisinko myös tuon masennus / stressi katsoo aina sen askin perään.... ja pullon suuntaan… (jota en ole käyttänyt kuin pari kertaa tämän vuoden aikana). Ja tänään viinitönikän sisältöön tutustuen.

Se syy ei kuitenkaan ole se mitä te / siis sinä nyt mahdollisesti ajattelette. Ei alkuunkaan. Ei tupakoinnin lopettaminen mitään hetkessä muuta, ja miten se sitä voisi edes tehdä?

< - - -

Sain kirurgin sihteeriltä / siis hoitajalta paperin jossa valmistaudutaan leikkaukseen. 
Luin sen. Lähtökohtaisesti kaikki mitä lueteltiin pitäisi lopettaa noin 4 viikkoa ennen leikkausta. Myös Omaga 3 käytön (ohentaa veren) ja muita juttua jne. kuten myös tupakoinnin 
Ja sanoinko alkoholista jotain? Ei kannata ainakaan mennä leikkaukseen kännissä tai krapulassa.
Ne kaikki tekijä edesauttavat tai vahingoittavat tervehtymisessä, vähentävät tulehdusten ym. vaikutusta, syntymistä, vaikka mitä. 
En halua että tästä tulee kuten "Pyrrhoksen taistelu roomalaisia vastaan ”… leikkaus meni hyvin mutta ….

Kaikki mitä kyseisessä paperissa lueteltiin edesauttavat leikkauksen jälkeisen ajan tervehtymiseen ja komplikaatioiden välttämiseen.

- - - >

Joten. Leikkaus tapahtuu 31 tätä kuuta. 
Siellä ollaan sitten viikko - joten huomisesta lähtien sitten ollaan ilman röökiä, joten tänään palaa viimeiset paperossit - ja juodaan viimeiset viinit ennen - kesää - jos sittenkään…. 
En todellakaan näe miksi sen tupakka ”ominaisuuden aktivoisin” taas uudelleen?
Johan sitä on kokeiltu noin 45 vuotta - aktiivisesti - muutaman harjoittelu vuoden jälkeen….

< - - -

Tässä tämä sitten noin pähkinän kuoressa.
Kirurgi(t) kuorii sitten rintakehäni auki kuten appelsiinin, kaivaa sieltä esille sen keuhkon ”lohkon esille”, katsoo tilanteen, - patologi antaa lausunnon-  he sitten jättävät sen ”pähkinän” sinne, ellei ole syöpä; tai sitten poistavat sen - jos se todetaan syöväksi. Tähän astisissa tutkimuksissa sitä ei voida siksi vahvistaa - mutta ei myöskään kieltää….

- - - >

PS. Entä mikäli se ei ole se syöpä, mistä se sinne tuli, miksi?
Mietin sitä ajaessani kotiin ja mieleen tuli erään terveyskeskuksemme lääkärin tuuraajan ns. hoitovirhe edellisen vuoden vuoden, eli 2014 loppu kesällä . Muistaakseni saatoin kirjoittaa siitä Ukko-Tonttu blogiin.
Hän määräsi uuden verenpainelääkkeen sanomatta että se ei sovi alkoholin kanssa.
Oli perjantai, pari snapsia ja sitten viiniä. Taju meni, pää iski hellan kulmaan ja muistan että oikean kylkeen sattui… 
Tuliko silloin jokin vaurio keuhkoon ja nyt se tuli esille oudolla tavalla? Eli ns. fyysinen vamma. 


Terveisin:
kompassin kadottanut kulkija ilman suuntavaistoa…. vetelee viimeiset röökit ja tyhjentää viini kanisteria - ei kehdannut parempaan (kovempaan) sortua ----


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti