sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Vaihteeksi "jumppasalia"

Ei tartte jumppasaleille maksaa mitään kun saa liikuntaa omasta touhuilusta niin että välillä alkaa paikat jumiutumaan. Toki sekin maksaa - rautakaupalle tavaroista.

2014 kesällä rakensin rungon puupajani laajennukselle, siitä on video jonka tein myöhemmin, video alla. Alusta on myllätty, maa-ainesta vaihdettu ja kangas siellä jossain alla. Sen tein kun aikoinaan rakensin sen "punaisen puolen", vajaat 50 neliötä.



Talven se oli pressutettuna, katto nimittäin ja vuosiin tuli sitten aika lailla lunta ja se katto kesti melko hyvin. Toki pari pientä vauriota tuli.
Olen odotellut tilaisuutta - lähinnä säiden suhteen jatkaa ja tänään ei ollut se päivä kun kymmeneltä piti tulla vettä iltapäivään asti joten nukuttiin kuten lauantaina.
Katsottiin sitten mitä sääprofeetat kertovat ja sateesta ei ollut tietoakaan joten ei kun hommiin, kun vain pari päivää luvattiin kuivaa.
Katon pressu valmis siirrettäväksi
Pari tuntia meni että sain päällä olleen pressun irti, kulmien suojapellit jne. Ja sitten hommiin. Kuvassa olevat pystylautapätkä? Meni viime kesänä tikkaat tuulensuoja levyjen läpi :(
Ensimmäinen aluskaterivi valmiina
Siitä vain sitten asettelemaan aluskatetta kattoon, rivi toisen jälkeen, kolme sain tehdyksi kun voimat loppuivat ja saunakin alkoi olemaan käyttövalmis.
Sisällä tikkailla napsuttelin katetta kiinni, tikkaiden siirto seuraavaan kohtaan, ylös ja sitten alas, tikkaiden siirto jne.
Kolme riviä tehtynä
Siihen lopetin ja jatkan tiistaina. Viimeinen rivi, sitten rimat ja sen jälkeen ruodelaudat ja ennen ruodelautoja pientä korjailua kattotuoliin talven jäljiltä.
Työ sisältä
Kattotuolit vaativat vielä vahvistusta ja vinotuentaa ym., helppo homma sanoisin - kun tietää mitä PITÄÄ tehdä.
Sisäseinissä on nyt vain 2x4 koolaus, lisää tulee niin että saan ainakin 250 mm eristettä.
Kuva sisältä
Osa lattialevyistä valmiina. Tila on noin 22 neliötä. Joten kun katto on vesitiivis hommat jatkuvat sisällä. Alle tulee tuuleentuva alapohja, ilmanvaihto kone avusteinen tarvittaessa.

Täytyy todeta että tämä ukko ei kauaa enää tällaisten projektien kanssa tonttuile. Ikä alkaa rajoittamaan käytännön toteutusta, etenkin tikkailla ja korkeuksissa. Onneksi tuo olkapää on nyt kestänyt varsin hyvin.
Ollaan kuitenkin siirrytty yhden "rupeaman" taktiikasta joka toisen päivän koitoksiin. Nytkin olivat polvet ja selkä siinä kunnossa että hyvä kun pääsi terassilta saunaan.

Ja jatkoa tulee täältä yhden tontun rakennusfirmasta - kunhan hommat etenevät.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti