tiistai 7. tammikuuta 2014

Videokameran hankinta ongelmat

Olin taas katsomassa videokameraa, sellaista pientä sopivaa jolla saisi kelpo kuvat kun videoin puupaja juttujani.

Muutama toive ensin. 
- Varustekenkä, siis kameran alla se juttu että saa kameran tripodiin kiinni tai johonkin sopivaan häkkyrään adapterin kanssa.
- Toinen asia on ehdottomasti kaukosäädin jolla voisin zoomata kohteen ja ON/OFF tila tallennukselle.
- Kolmantena tietenkin ulkoisen mikrofonin käyttö. Etenkin ulkona kuvatessa saisin mikin suojatuksi kovalta tuulelta jne.
Tietenkin tuon katseluruudun koko saisi olla siinä 3 tuumaa unohtamatta hintaa.

Ei sellaisen löytyminen onnistunut nyt kuten ei aiemminkaan. Se vain on niin uskomatonta.
Gigantti 3 vaihtoehtoa - ei mitään, Verkkokauppa.com enemmän valikoimaa mutta ei kuitenkaan ja Rajala teki ennätyksen. Kameroita löytyy vaan ei teknistä tietoa. Vain ylimalkainen kuvaus ja kehuja - sekä hinta ja linkki verkkokauppaan. Kuin ostaisi sian säkissä. Säkin näkee mutta ei mitä sen sisältä löytyy. 

Valitsin sitten joitakin noin 500 hintaisia kameroita ja katselin mitä ne sanoo muualla, ulkomailla siis. Hinta oli usein puolet mitä Suomessa tai melkein ja teknistä tietoa enemmän kuten kennon pikselimäärä jne. 

Kun sitten katselin lisää näytti siltä että kaukosäätimen voisi ostaa lisävarusteena, niin langattoman kuten piuhalla. Siitä en todellakaan tykkää, siis piuhasta. Ne kaikki eri toimittajilta.

Miten tuollaisen, pienen kameran hankinta voi olla niin vaikeata?
Joten uudet videoinnit täytynee sitten jatkossa toteuttaa sillä mitä on - kunnes löydän sellaisen mitä etsin.


PS. Jos jolla kulla on vinkkejä kotimaahan tai ulkomaille - niin vinkatkaa siitä. 

1 kommentti:

  1. Videokameran hankinta
    Ei mene alkuunkaan kuten Strömsöössä, kuten olen kirjoittanut.
    Mieleen tuli tehdä oma viritys jolla saisin sen jalustaan kiinni, adapteriin. Puran jonkun romulaatikkoon joutuneen kameran ja leikkaan siitä sen "mutteri osan" irti ja liimaan sen sitten kameran pohjaan :-)
    Sitten on se langaton kaukosäätö. Se toimisi näköjään WiFi yhteydellä - eli on niitä toisen vai kolmannen osapuolen vekottimia jolla se onnistuisi. Hinta muutaman kympin. Eli katsotaan kaukosäädin ja sitten mitä kameroita ne tukevat ja valitaan sitten sopiva.

    VastaaPoista