maanantai 19. elokuuta 2013

Puuhommista metallihommiin ja häkäpöntön tekoon

Yksi asia johti toiseen ja siitä eteenpäin. Alku oli Sipilä, se keskustan dirika. Ja lopulta olin hänen uuden firmansa VOLTER sivulla Wikipedian sivulta. Katselin siellä olleen videon ja avasin sen YouTubessa.
Mitä videoon tulee niin markkinointitarkoitukseen se ei kyllä kelpaa alkuunkaan, on se vain niin onnettomasti tehty!

No, olin siis YouTube sivulla ja siellä tuli esiin toinen video - Amerikoista, ja katsoin sen. Mielenkiintoinen juttu, ajattelin, niin yksinkertainen vempain! Mieleen tuli heti että kaasun ja ilman seoksen voi säätää palloventtiilillä joka on haaroitettu - eli sellainen T muotoinen.

Sieltä sitten selvisi että FEMA on tuottanut dokumentin jossa on ohjeet miten sellaisen voi rakentaa. Eipä ole Suomen mikään ministeriö tehnyt mitään asian eteen kansalaisilleen kun tulee pitkät sähkökatkokset. Ostakoon vain generaattorin ja maksakoon kalliit tuntikustannukset! On nimittäin törkeän kallista puuhaa tuottaa omaa sähköä!

Esimerkit tuovat esiin pelletin käytön. Itselläni syntyy tuhottomasti sahanpurua, höylän lastuja ja lastuja sorvista joten kait sitäkin voisi hyödyntää?

Katsokaa itse ja miettikää. :-)

Itse alan miettimään sellaisen valmistusta - eikä se olisi mikään ongelma kun olen nuorempana tehnyt töitä metallipajoissa, hitsaajana, rautarakentajana käyttäen sorveja ja jyrsintä jne. Olipa minulla kerran omakin metallipaja. Joten nuo metalli hommat onnistuvat helposti. Pitäisi vain hankkia puikkokoneen rinnalla MIG, jos mahdollista myös TIG toiminnolla.

Ja sitten sopivan generaattorin löytäminen, ei mikään mopo. Ja 3-vaihetta tietenkin. Niin ja se moottori sitä pyörittämään. Kun se on OK sitten vain keskustelua ja suunnittelua paikallisen sähköfirman kanssa muutostöistä sähkökeskukseen. :-)


1 kommentti:

  1. Tuli tuossa mieleen jospa kaasuttaisi tuota jätepuuta, lastuja ja puruja ja ohjaisi sitten kaasut esimerkiksi vanhaan öljylämmitteiseen kattilaan?
    Riittäisikö kaasun liekki sen lämmittämiseen?

    VastaaPoista