sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Sykloni valmistui


Tein sitten eilen sen syklonin joka erottaa purut ja pölyt omaan astiaan ennen kuin ilmavirta saavuttaa imurin, jonne siirtyy sitten vain hitunen pölystä.
Kustannukset tasan nolla euroa.

Eikä se nyt mennyt kuten Strömsöössä, suunnitelmat muuttuivat tekemisen myötä. Vaneri muuttui valmiiseen tuotteeseen, läpinäkyvään muoviin joka oli koiran suojakaulus. Leveimmältä kohdalta suojattu kuminauhalla, sopiva tiivisteeksi.

Siitä tulikin sopiva suppilo. Ensin tein kaksi rengasta jätelevyistä joita oli pajassani. Alas vanhasta hyllyn levystä ja ylös liimapuusta.
Kummankin keskelle tuli reiät. Alas se mikä sinne tuli, 14 cm ja ylös 110 mm putkelle reikä. Olisi voinut olla myös 32 mm tai silleen. (Tein tänään siihen 110 mm laipan imuliitäntään johon tuli 32 mm reikä ja putki. Toimi yllättävän hyvin!)

Sykloniin piti tulla kaksi imureikää puruille, 32 mm ja 110 mm putkille mutta päädyin sitten siihen pienimpään. Jätin sen suuremman tarpeettomana näin pieneen yksikköön. Tämä tulee toimimaan lähinnä käsityökalujen purun ja pölyn kerääjänä. Eli kohteissa joissa käytetään pölynimuria. 

Juju on siinä että purut ja pölyt jäävät matkan varrelle tuon syklonin avulla, nyt noin 10 l muovisankoon.
Se säästää paljon rahassa jos pölynimurissa käytetään paperipusseja. Ja toisaalta jos paperin sijasta on tyhjennettävä kangaspussi niin tyhjentäminen on helpompaa ja siistimpää.

Videossa, linkki alla, koko homma kokonaan ja  miten se etenee, kahdessa osassa. Ensin suunnittelu ja sitten sen tekeminen.

PS. Suppilossa näkyvä vihreä teippi on höyrysulkuteippiä - todella mahtava tuote. Sillä suljin avoimet - vuotavat raot.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti